Monday, November 9, 2015

One is glad to be of service



   Nu trăim pentru totdeauna, ceea ce face ca mai devreme sau mai târziu să fim nevoiți să vedem de ce suntem pe aici, trebuie să fie o logică, drept pentru care cred în destin. Trebuie să fie o logică pentru care suntem așa cum suntem, TREBUIE. 

   Nu cred că pentru a ne afla in treabă, eu cred că scopul nostru este să evoluam. Toți încearcă să evolueze în felul lor, își cumpară o masină mai mare, își înlocuiesc casa și se opresc aici. Aici spune românul stop! Pai dacă tot ai ajuns aici, de ce te oprești ? Pune mâna și citește o carte, invață ceva că va ajunge câinele tău mai deștept ca tine.



   Oamenii care au, văd și știu lucruri au o obligație și trebuie să se simtă responsabili pentru cei care nu au acest privilegiu. Tara te vrea prost dar chiar nimeni nu se simte obligat sa facă ceva? 

   Apropo între timp contorul acela nefericit a ajuns la 47.

   Chiar și copii ăstora cu bani pleacă, pleacă mai devreme sau mai târziu de acasă și ei rămân singuri. Singuri în palatele lor, asta să fie oare ceea ce își doresc? Poate în aceste momente, poate, îi străbate câte o reflecție ... cum am ajuns aici? Lucrurile se schimbă, lucrurile intotdeauna se schimbă.

   Dacă nu ești uitat deîndată ce ai murit este fie că ai scris lucruri ce merită a fi citite, fie ai făcut lucruri ce merită a fi scrise.

   Intotdeauna m-am gândit că Asimov a fost de pe altă planetă dar astăzi, odata în plus, am fost convins de asta.  Tot ceea ce își dorește personajul principal (un robot) timp de 200 de ani este să fie recunoscut a fi OM

   Dacă vă intrebați ce a stat la baza acestui text vă spun că este filmul si cartea "Bicentennial Man". Este SF baza și este SF cât de bine se potrivește situației de la noi.

by BSTF




No comments:

Post a Comment