Thursday, November 5, 2015

Puțină politică in urma incidentului colectiv și a minunatelor manifestații de stradă



   Sunt exclusiv niște considerații de ordin personal așa că nu puneți mâna pe pietre, există posibilitatea (mare) să nu am dreptate. Este, în schimb, punctul meu de vedere subiectiv, dar la care țin foarte mult.




   Ordinea evenimentelor eu o văd așa: lipsa de răspundere, tragedia, reținerile, manifestația, demisiile, manifestatia, rezultatul și ceva concluzii. Acum să o luam pe puncte in mod sistematic.

Lipsa de răspundere

   Niște oameni s-au dus la serviciu, trebuiau să dea niște avize de funcționare pentu o locatie, rezultatul îl știm, 32.
   Niste oameni trebuiau să dea niște avize pentru un eveniment intr-o locație total improprie, si aici știm ceea ce a urmat,32. 

Tragedia

   Clubul Colectiv, Trupa "Goodby to Gravity" și-a început concertul, au pornit artificiile care au apris nenorocita aia de izolație fonică care a transformat clubul într-un cuptor cu gaze toxice. Urmările sunt dincolo de capacitatea și puterea mea de acceptare. Acum, scriind aceste rânduri, am parul ridicat pe mine. Acum sunt 32 de tineri care nu mai sunt printre noi și o suta și ceva, dintre care 10-15 in stare extrem de gravă, care stau prin spitale. Astea din cauza că unii nu și-au făcut treaba care o aveau de făcut la serviciu. BĂ, dacă nu ai chef de muncă stai dracului in MM acasă și lasă pe altul că sunt mulți cei care își doresc un job.
   Ah .... și faza cu noi nu venim neinvitați!?!

Reținerile 

   Parchetul General a emis ordonantă de reținere pe numele celor trei care dețin clubul. BTW, astia detin toți, sau doi dintre ei, sau unul dintre ei, 11 cluburi, au 15 procese pe rol și au mai avut două incendii la alte două cluburi!!!  Asta așa, fyi.

Manifestația

 
 Am ajuns la momentul când lumea a ieșit în stradă pentru prima dată, si A IESIT !!  Zeci de mii de oameni solidari (40.000 se zice) cu tot "cortegiul", intoxicări, agitatori, oameni dubiosi și așa mai departe. Toată mișcarea a fost una pașnică în final.
   Dorințele lor? TREI! Trei demisii, Piedone, Oprea si Ponta. Mă rog astea au fost principalele dorințe. Pe lista de dorințe s-au mai lipit: schimbarea sistemului corupt, problemele cu biserica, demisia parlamentului, corupția ucide si multe altele.




Demisiile

   Si-au dat demisia cei trei, done deal!

Manifestatia

   A urmat seara doi în care, părerea mea, in Bucuresti nu au mai ieșit atât de mulți oameni în stradă dar au ieșit mult mai mulți în țară. Lista de dorințe: schimbarea sistemului corupt, problemele cu biserica, demisia parlamentului, corupția ucide si multe altele.

Rezultatul și concluziile mele

   De după revoluție am votat cu liberalii. Ce bou am fost, nu am avut niciodată nici o șansă. Pe ficus nu l-am votat, nici pe VVP anul trecut, nu cred că meritau votul meu așa că l-am anulat.
   Rezultatul nu există și nici nu văd unul concret să se prefigureze, deci rezultat, ZERO!
   Ponta și-a dat demisia degeaba. Preconizez că în urmatoarele 6-12 luni își va capitaliza mișcarea. Ceilalți doi au facut-o pe bune și sper să nu mai auzim in timp de ei. Propunerea lui Ponta de prim ministru interimar: O RUSINE!!!
   PNL-ul cere alegeri anticipate, ce demență!!  Dar dacă parlamentul trântește de două ori primul ministrul propus de președinte ..... este o posibilitate, vom mai vedea. Propunerea în sine îmi pare suprem de nerealistă acum în pragul iernii, în contextul apropierii de Ukraina, relaționat și cu problema Siria, nu cred că licuriciul va lăsa o țară importantă geopolitic în haos.
   PSD-ul are deja o propunere, un nume. Dacă acest nume este al unui politician, cred că poate să și-o bage într-un loc unde nu intră niciodată soarele. Nu cred se pot conecta la realitatea străzii. Nu îi văd apți. Sper să mă surprindă.
   Propunerea lui KVI de prim ministru interimar nu merită decât să amintesc despre ea, e serios ăsta?
   Convingerea mea este că se va ajunge la un compromis jegos și mișcările de stradă vor continua până se vor stinge de la sine, că noi suntem un popor iertător, nu? NU SPER ASTA!!
   Nu văd ieșirea convenabilă din situația existentă.

   Vă rog să nu mă înjurați prea tare.

by BSTF



No comments:

Post a Comment