Thursday, December 3, 2015

AcumulatorulTesla de 3000$ care va putea furniza energie electrica solara întregii case
  Acumulatorul Tesla de 3000$ care va putea furniza energie electrica solara întregii case

   Așteptarea a luat sfârșit!!  Tesla anunță acumulatorul care va alimenta casele viitorului.   Incă din februarie zvonurile despre aceast acumulator au ieșit la iveală în timpul unei discuții a lui Elon Musk dar detaliile au întârziat să apară.

   Tesla anunța în septembrie intenția de a construi o nouă Gigafabrica în Reno, Nevada, până în momentul acela fusesera cheltuiți deja 62,000,000$. Până la finalizarea proiectului se vor cheltui aproximativ 5 miliarde de dolari(5,000,000,000$). Tesla intenționează să înceapă producția de acumulatori in această locație începand cu 2017. Tehnologia acumulatorului litiu-ion este poziționată ca lider în piata de producție de unități de stocare de energie electrica. Poate această tehnologie să amenințe rețeaua noastră electrică tradițională? Acești noi acumulatori combinați cu piața tot mai mare a reședințelor alimentate cu energie electrică solara face să se dezvaluie oportunități interesante cum ar fi renunțarea la alimentarea cu energie electrică clasică.


   
   Pentru acest proiect Tesla a făcut echipă cu SolarCity, companie prezidată de Musk dar condusă de vărul său Lyndon Rive. Fondată in 2006, SolarCity are peste 160.000 de clienți și controlează aproape 40% din piața rezidențială. SolarCity instalează panourile solare pentru clientul rezidențial dar și comercial pentru o chirie mai mică decât ai plăti energia electrica la un distribuitor clasic si surplusul îl revând către alți utilizatori locali. Modelul s-a dovedit a fi un real succes pentru companie. In acest moment acumulatorii Tesla sunt instalați în principal către utilizatorii clădiri cu uz comercial. Acumulatorii le permit acestora să înmagazineze excesul de energie electrică și să o folosească în perioadele de consum de vârf. Acest mod de utilizare a facut ca factura pentru energie electrică să scadă cu circa 20-30%. SolarCity derulează în acest moment un program pilot cu circa 500 de gospodării în California. Proiectul utilizează unități de acumulatori de 10 KWh, ceea ce face ca în caz de cădere de tensiune să aibă înmagazinată energie electrică suficientă pentru circa 2 zile.   Mașini electrice, explorare spațială, retea wireless cu preț extrem de redus pentru toată lumea și acum imobile pe baterii. Tesla Motor Inc. ne arată că nu sunt niște simpli producători de autoturisme ceea ce face să se justifice întrebarea: ce are Tesla pregătit pentru noi în viitor??


   sursa: collectivelyconscious.netNo comments:

Post a Comment