Monday, October 26, 2015

Trăim in țara pupătorilor de moaște


   Vine octombrie, de parcă nu putea să stea la el acasă.




   Vine octombrie cu a treia săptămână de școală a copiilor, cu inceputul anului universitar si cu Sf. Dumitru. E imaginează-ti dragă cititorule cam cum e când astea trei se suprapun la baza Dealului Patriarhiei, in minunata noastra urbe si cand, așa cum a fost azi, mai și taie tramvaiul pe un biet nefericit care se grăbea să traverseze innotânt in marea de mașini, tramvaie. autobuze si oameni.

   Toată drăgălășenia asta este însoțită de un vacarm de înjurături de morți, răniți, mame și toți sfinții care sunt și care vor ajunge în prea minunatul calendar bisericesc.

   Toată gâlceava asta este relatată la tv de cei mai cretini și cele mai cretine dintre prompteriști și prompteriste, care te miri de unde au scos sau inventat niște fraze și expresii pe care când le auzi, neuronii care incă mai fac sinapsa intre ei in căpocul tău de ascultator, se enervează, își strâng mâinile si pleacă undeva departe.

   Dorințele pupătorului de moaște sunt dintre cele mai variate. Intr-o măsura, (nu știu în care si nici nu vreau să știu), iși dorește ceea ce probabil este normal, sănătate, iertarea păcatelor, să se vindece vreo rubedenie lovită de nu’s ce boale negre gen leucemie, cancer sau alte deastea nasoale tare. Intr-o altă măsură, neuronii de care vorbeam anterior si care, intre timp, deja au ajuns destul de departe, cedează psihic, își inchiriază o cursă charter de la Virgin Galactic, și se duc pulii de suflet in toate colturile galaxiei. Exemple și cauze pentru aceasta: să câștig la loto, să moara dusmanul Fane, să o fut pe aia și pe ailaltă că una nu e deajuns, să dea toate boalili rele in vecinul Gelu că a dat găuri cu bormașina în pereți pe la ora trei după amiaza.

   Popii și BOR, nu preoții, și-au tras super business!!  Câteva zeci de mii de papagali vin. câteva zile in șir și lasă câtiva lei sau zeci de lei în speranța că Dumnezeu se va uita la ei și le va asculta netrebnicia ce îi face să stea la coada ore intregi. Pentru ceva bun fu-tu-le muma-n cur, nu ar sta. Ieri, pentru amăratul ăla de motociclist ce a murit în misiune, nu și-ar fi miscat impuțitele alea de hoituri pâna in P-ța Universității și să dea acolo 50 de bani sau un leu pentru familia copilului ăla de 28 de ani. Iși imaginează, in tupeul lor fără de margini, că Dumnezeu nu are altă treabă decât să îi asculte pe ei ca și cum Somalia, vreo zonă de război sau foamete, vreun cataclism, nu ar exista, Dumnezeu se uita că Vasile vrea să o fute pe Maricica, mortii mă-tii de pseudo-credincios!!

   Vitele astea ce vin și se băloșesc pe acolo, nu stiu ca Biblia e un Cod pe care dacă ai fi fost la biserică de cateva ori ai știi că îți spune lucruri simple și de bun simț, să nu furi, să nu minți si de-astea ce ar trebui să le fi știut deja până să îți fi albit părul degeaba în cap. Ar mai fi trebuit să știi că biserica este primul "partid politic" care a fost, este și va fi un instrument de control al maselor de dobitoci, care cu creierele spălate, acum când mâine poimâine trimitem prima misiune cu oameni pe Marte, cred că dacă se dau cu capul de altar și catapeteazmă, ce bine le va merge lor.

   Așa pe final, se platește impozit pe banii ăia ce îi dau fraierii aștia??  BOR, se aude ????? Hai sictir !!!


By BSTF

Azi la moaște....










No comments:

Post a Comment